Zorgverleners doen mee in Careville

Careville onderzoekt binnen project Jobtime wat er mogelijk is om zorgverleners optimaal te kunnen inzetten.

Reeds 591 gemotiveerde zorgverleners maken deel uit van CareVille. Een eerste bevraging van deze 591 medewerkers, bestaande uit 10 mannen en 581 vrouwen, heeft plaatsgevonden. 463 medewerkers werken deeltijds, waarvan voor 154 medewerkers het deeltijds werken een bewuste keuze is. 75 medewerkerszijn bereid twee deeltijdse jobs te combineren, al dan niet buiten de eigen organisatie, om via de werkgever bijkomende uren te werken.
Minstens 458 medewerkers gaven aan meer variatie te willen in hun werk, waarvan175 medewerkers bereid zijn twee jobs te combineren om te komen tot meer jobvariatie.
Jobtime wil met de resultaten van de bevraging verder aan de slag gaan. In maart en april worden focusgroepen met zorgverleners georganiseerd. Het doel is om met de zorgverleners mogelijke organisatorische aspecten van het combineren van 2 deeltijdse jobs verder uit te diepen.

Uit een analyse van de Limburgse arbeidsmarkt blijkt dat meer dan 50% van de zorgverleners deeltijds werkt. Een groot deel van deze mensen werken onvrijwillig deeltijds.